2.5.2019

SEINÄMAALAUS

Tervehdys Taidehuoneelta! Verkkaista on päivitysten tahti, mutta jospa te lukijat olette kärsivällisiä. Nyt voin nimittäin paljastaa tämän kevään kivan pöhinän, mikä Taidehuoneella on ollut. Minulta tilattiin alkuvuodesta tauluja ja seinämaalauksia Lapin keskussairaalaan Lastenpsykiatriselle sekä Nuorisopsykiatrian osastoille. Tästä olen ollut aivan innoissani. Nuorten ja lasten kanssa työskentelevänä minusta tuntui erityisen mukavalta suunnitella taidetta juuri heille. Taidetta, joka ilahduttaisi, toisi lohtua ja valoa välillä niiden synkkien asioiden ympärille. 

Ensimmäiseksi pääsin suunnittelemaan Lastenpsykan puolelle hyvin askeettiseen valkoiseen tilaan, jota kiinnipitohuoneeksi tai möykkäriksi kutsutaan. Eli paikkaan, jossa pieni lapsi voi rauhoittua. Halusin, että hän voisi teosta katsellessa kokea lohtua ja turvaa. Jo ensimmäisissä palavereissa nousi luonto- ja eläinaiheet keskiöön. Suunnitteluun sain hyvin vapaat kädet ja oli mukava tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, jotka luottivat täysillä tekemiseeni. Kettumaalaus ihastutti tilaajia heti luonnoksenakin. Se oli kuulemma juuri sitä, mitä he hakivat. Nuorisopsykiatrian osastolle suunnittelin pitkän, n. 7 metrin käytävään rauhoittavan karhuteoksen, joka niinikään sai ilahtuneen vastaanoton. Näitä molempia oli erittäin mukava tehdä.


Projekti oli sen verran suuri ja isotöinen, että päätin pyytää työparikseni taitavaa siskoani Adele Koivukangasta, joka opiskeee graafista suunnittelua täällä Lapin yliopistossa. Onneksi, nimittäin yhdessä tekeminen sujui niin hyvin ja olihan se mukavampaa yhdessä maalata välillä yömyöhäänkin sairaalan tyhjissä tiloissa. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja nyt vain haaveilemme seuraavista yhteisistä seinämaalausprojekteista. Ottakaahan rohkeasti yhteyttä, mikäli haaveilette muraalista! Senämaalauksia voimme tehdä myös muillekin paikkakunnille.

2 kommenttia: