13.11.2013
Marraskuu ei näyttäydy mielestäni ollenkaan niin ankeana, kun on lunta. Se tuo paljon valoa ja kauneutta. Tykkään tästä vuodenajasta, rauhasta, kotoilusta ja joulun odottelusta. Lenkkipolun varressa aistii voimakkaimmin hiljaisuuden. Olen kotoisin tasamaalta, joten en lakkaa ihastelemasta korkeuseroja. Lenkkeillessä pyrin huomaamattakin vaarojen päälle ja paikkoihin, joista näen kauas. Pohjoinen luonto on hurmannut minut kyllä täysin ihan kaikkina vuodenaikoina. Eniten pohjoisessa rakastan juuri selkeitä vuodenaikoja. Kantohanget, kevät, aurinko ja sukset. Sitä vuodenaikaa jo odotan. Ehkä parhain. Yöttömät yöt on taikaa ja värikäs ruska-aika on myös ihana. Ja tietysti pitkä ja luminen talvi, jolloin lämmin valo ja sininen hämy vaihtelee nopeasti. Kaamos näyttytyy toisille masentavana, mutta oikeasti napapiirin korkeudella rehellinen kaamos kestää tasan yhden päivän. Tietysti päivä on täällä lyhyt, suklaata kuluu ja takkatulen lämpö houkuttaa, mutta onneksi se maistuu. Tunnelmallisimmillaan rakas Rovaniemi on nyt joulunalla. Turistit tuovat mukavaa säpinää tähän kaamokseen ja hiljaiseen kaupunkiin. Sesonki on alkamassa, jouluvalot viritelty ja joulupukin luona on vierailtu tiheästi. Tästä se joulun odotus alkaa. Nautiskellaan!

5 kommenttia:

 1. Onpas siellä lunta! Täällä vasta toissapäivänä vaihdettiin talvirenkaat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä on Suomi. Ei Oulussakaan ollut lunta, kun käytiin viikonloppuna. Täällä ollut jo muutaman viikon ja täysissä talvitamineissa mennään. :)

   Poista
 2. Sielä aivan erimeininki. Täällä harmaa marraskuu. Onneks iloja löytyy muualtakin kun lumesta :) Lunta täälä ootetaan!
  Nauttikaa te sielä lumesta!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä T on jo hiihtänyt. Minä en ole vielä saanut ostettua poistoainetta suksen pohjaan. Pertsan liisterit oli kesän aikana valunut koko suksiin, joten vaatis pientä puuhaa ennen ladulla lähtemistä. :) Toivotaan, että ainakin jouluna viimeistään koko maassa olisi valkoista.

   Poista